Progressie gericht werken werkt.

Als coach ben ik permanent in ontwikkeling en houd ik het aanbod bij van wat er aan trainingen en workshops beschikbaar is.

Een tweedaagse training “oplossingsgericht coachen” trok mijn aandacht en ik schreef mij in voor deze cursus. Het praktische van de methodiek sprak me aan. Je kunt je lang afvragen waar een probleem vandaan komt of waarom jij dit mee moet maken maar je kunt ook kijken naar een weg om hier mee om te gaan of er een oplossing voor vinden.

Die twee dagen waren al een feest van herkenning en de werkwijze sprak me heel erg aan. Met name het richten op progressie door te kijken naar oplossingen en mogelijkheden; bijvoorbeeld wat werkt er al en hoe kun je daar meer van doen. Vooral omdat die manier van werken mijn natuurlijke wijze van coachen is. Dat werd door deze training bevestigd.

Toen ik ging zoeken naar verdieping op deze methodiek kwam ik terecht bij het Centrum Progressiegericht Werken. Zij geven o.a.  een training progressie gericht coachen. Hier kon ik meer leren over de wetenschappelijke achtergronden van o.a. de groeimindsettheorie, het progressieprincipe en hun-zeven-stappen-aanpak. Ik heb me direct ingeschreven en kon op korte termijn starten.

Wat de zesdaagse training mij gebracht heeft, is het inzicht dat deze wijze van coachen het best bij mij past. Het voelt als natuurlijk. En daardoor boek ik optimale resultaten met mijn cliënten. Gericht op mogelijkheden in plaats van op de onmogelijkheden. En het stimuleren van een groeimindset. Dat opent deuren naar professionele en persoonlijke groei. Daarnaast kunnen cliënten vaak al in één sessie veel bereiken. En dat heeft te maken met het gegeven dat wij mensen altijd behoefte hebben aan progressie.  Hoe moeilijk een situatie soms ook is, er is al eens eerder progressie geboekt waardoor je daar weer op kunt voortbouwen.

Wat ik ook constateer is dat mensen autonomer en inventiever worden naarmate ze vaker op progressiegerichte wijze gecoacht of gestuurd worden. Omdat je steeds de vragen stelt gericht op progressie, gaan coachees sneller zelf kijken naar oplossingen bij nieuwe of terugkerende uitdagingen.  Of ze gaan er op z’n minst anders naar kijken. En vooral ook kijken naar wat al goed gaat.

Vaak is progressie niet zichtbaar. Daar zijn allerlei redenen voor zoals de focus die we hebben op zaken die niet goed gaan en de grotere impact van negatieve zaken. Het belangrijkste is dat de progressie zichtbaar wordt gemaakt.

Wil jij zelf ondervinden hoe progressiegericht coachen kan werken voor de uitdagingen waar jij voor staat? Of wil je als bedrijf meer weten hoe progressiegericht coachen jouw medewerkers vooruit kan helpen?

Neem contact op via email : jolanda@onbegrensddenken.nu

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *