Niet weten wat je wilt; bedreiging of kans?

Niet weten wat je wilt; bedreiging of kans?

Ik hoor het vaak om me heen. Mensen die niet weten wat ze willen. Ligt het aan de leeftijd? Het zijn wel vaak 50+ die nadenken over what’s next. Als ik nog wil veranderen, dan moet ik dat nu doen. Maar dat gezegd hebbende hoor ik net zo veel jongeren “klagen” dat ze niet weten wat ze willen. Alhoewel er een verschil is met die laatste groep. Daar ontstaat keuzestress omdat er zoveel is. Bij de groep 50+ is het meer een nu of nooit gedachte. En ook; nu is er ruimte om te kiezen voor mezelf.
Soms komt het niet weten voort uit het feit dat iemand zijn baan kwijt is geraakt. Ook hier geldt; bedreiging of kans?”
Uiteraard zie ik dit onderwerp ook voorbij komen in mijn coaching gesprekken. En tijdens die gesprekken ontstaan er mooie inzichten. Nee ik ben niet te oud om nog iets anders te gaan doen. Of nu kan ik eindelijk gaan doen wat ik altijd al wilde maar niet durfde. Omdat ik de zekerheid niet wilde opgeven. En nu de  zekerheid uiteindelijk toch is weggeslagen, zie je dat er weer ruimte ontstaat om toch die oude droom waar te maken. Of de kinderen zijn de deur uit en nu ga ik bedenken wat ik nog wil doen of anders wil doen. Met regelmaat merk ik ook dat mensen komend vanuit het doen en bezig zijn, de rust en tijd niet kunnen nemen om nu echt te gaan ontdekken wat ze nog  willen. En juist in die rust komt de ruimte om te voelen waar je hart sneller van gaat stromen. En soms komen mensen er achter dat ze eerst even helemaal niets willen. En ook dat is een prachtig inzicht. Hoe werkt dit voor jou? Reageer en we kunnen erover in gesprek.
Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *